Tuzemák
Tuzemák je tradiční český alkoholický nápoj. K jeho výrobě se používá zředěný potravinářský líh, získaný především z bramborového škrobu, ochucený o rumovou esenci. Historie sahá až do 19. století, kdy se v našem regionu vyráběl jako levnější náhražka v té době velmi drahého kubánského rumu. Tvrdou ránu zasadilo tuzemskému rumu až nařízení Evropské unie, které říká, že se rum může nazývat pouze destilát vyráběný z cukrové třtiny. Přestože se Česká republika snažila o výjimku, tak neuspěla, od ledna 2003 se tedy setkáváme pouze s označením tuzemák.
Nejprodávanější
Božkov Bílý je jedinečný produkt charakteristický svojí jemnou vůní a...
Božkov Bílý je jedinečný produkt charakteristický svojí jemnou vůní a...
Kombinace jemné chuti kokosu a unikátního Božkov Bílého otevřou nové dimenze...
Harmonické spojení tradiční chuti Božkova Originál s příchutí mandle, které...
Harmonické spojení tradiční chuti Božkova Originál s příchutí mandle, které...