Cachaca
Cachaça [kašasa] je národní alkoholický nápoj Brazílie. K její výrobě se používá přímo šťáva z cukrové třitiny a nikoliv melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny, jako při výrobě rumu. I když se cachaça mezi rumy neřadí, její výroba je téměř identická. Vylisovaná šťáva se nejdříve nechává fermentovat, tato směs se poté destiluje a nakonec ředí. Ty nejkvalitnější z nich se ještě nechávají zrát v sudech, kde získávají až karamelovou barvu. Popularitu získává cachaça i v celosvětovém měřítku a to hlavně jako základ ke koktejlu Caipirinha.
Nejprodávanější
Cachaca Amazonia Club je brazilský bílý rum, který se vyrábí z cukrové třtiny.
Brazilská nápoj, tak jak ho znáte. Vyráběn z čerstvé šťávy cukrové třtiny.
Fubá se vyrábí na malé farmě s cukrovou třtinou na náhorní plošině ve státě...
Cachaça má s rumy mnoho společného, přesto je dnes vnímaná jako samostatná...
Cachaça má s rumy mnoho společného, přesto je dnes vnímaná jako samostatná...
Cachaça Magnífica Single Cask představuje limitovanou edici láhví...
Cachaca Magnífica Tradicional Ipê zraje minimálně jeden rok v sudech z...