Japonská whisky
Výroba whisky v Japonsku započala ve 20. letech dvacátého století a kde se vlastně tento evropský nápoj ve světě saké vzal? Za její rodiče můžeme považovat pány Shinjiro Torii and Masataka Taketsuru, kteří v Japonsku otevřeli první destilérku a začali v ní vyrábět whisky podle umění, naučeného přímo ve Skotsku. Dnes funguje v Japonsku několik destilérek, které produkují single malt i blend whisky, charakterem nejvíce podobné skotské whisky. Japonská whisky je často oceňována na světových soutěžích.
Nejprodávanější

Tato whisky je směsí sladových a obilných whisek, která se destiluje a zraje...

Chita Single Grain Whisky zraje v sudech ze tří druhů dřeva: španělského,...

Tato whisky zraje více než 10 let v panenských sudech z bílého dubu v...

Tato whisky zraje více než 5 let v nových sudech z bílého dubu v subtropickém...

Kurayoshi Pure Malt je osmiletá japonská whisky zrající v pečlivě vybraných...

Kurayoshi Pure Malt je japonská whisky, která zraje minimálně 3 roky v...

Kurayoshi Sherry Cask je elegantní, japonská whisky zrající minimálně 3 roky...

Nasládlá a jemná Whisky s příjemným ovocným a také lehce kouřovým tónem.

Nikka Super Revival je limitovaná edice míchané japonské whisky.

Whisky Shinobu je ručně vyráběná destilátorem panem Usamim.

Pečlivý proces výběru komponentních whisky z celého světa přinesl v roce 2019...

Whisky Tottori je směs několika japonských whisek, pro jejichž výrobu byla...

Toki je míchaná whisky z třech palíren společnosti Suntory.