Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější

Prvotřídní hruškovice z ovoce z jižních Čech.

Prvotřídní ovocná pálenka Baron Hildprandt Hruškovice 50 % je vyrobena z...

Prvotřídní slivovice z ovoce z jižních Čech.

Prvotřídní ovocná pálenka Baron Hildprandt Slivovice 50 % je vyrobena z...

Poctivý destilát z prvotřídních hrušek z jižních Čech.

Poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech.

Poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech.

Baron Hildprandt ze Zralých Meruněk je originální nasládlá blendovaná...

Poctivý destilát z prvotřídních švestek z jižních Čech.

Bartida Calvados se vyrábí z vypěstovaných jablek v Normandii, které následně...

Bartida Hruškovice je oblíbený destilát, zejména pro svou jemnou vůni a chuť...

Bartida Meruňkovice je oblíbený destilát, zejména pro svou jemnou a sladkou...

Bartida Slivovice je nejznámější, ovocný destilát, který je vyroben z...

Tradiční Beskydská Slivovice je prvotřídní produkt od lokálního minivýrobce,...

Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...

Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...

Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...

Premium řada tvořená příchutěmi Jahoda, Brusinka, Švestka a Hruška je řada...

Calvados je typická francouzská specialita vyrobená destilací moštových jablek.