Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější

Aberlour Triple Cask zrála ve třech typech sudů, konkrétně ve dvou odlišných...

Aerstone Land Cask je 10tiletá Single Malt Whisky zrající v sudech, které...

Aerstone Land Cask je novinkou z nabídky společnosti William Grant and Sons.

AnCnoc 12 YO je dvanáctiletá single malt skotská whisky z oblasti Speyside....

AnCnoC Rascan je limitovaná, kouřová whisky (11,1 PPM) z oblasti Speyside.

Svůdná kombinace kouře a zeminy s toffee a espressem. Aroma se svěžími...

Aroma je zakulacené a jemně kouřové s tóny smetanových karamelek, datlí,...

Whisky má aroma po podehtovaném lanu.

Vůně whisky je velmi intenzivní a silná. Ucítíme v ní dehet, tmavou čokolády,...

Ardbeg Twenty Something je 22 letá whisky, která zraje v sudech po bourbonu....

Snoubící se aroma kouře, kůže a ořechů se sladkými bonbóny. V chuti výrazně...

Ardbeg Wee Beastie je pětiletá, intenzivně kouřová whisky od společnosti Ardbeg.

Nedobarvovaná a nefiltrovaná za studena - to jsou jedny z mnoha přednostní...

Po prvním zrání whisky v sudech z bílého dubu je uložena k druhému zrání ve...

Arran Machrie Moor je whisky, která je pojmenovaná po mystickém rašeliništi...