Tuzemák

Tuzemák je tradiční český alkoholický nápoj. K jeho výrobě se používá zředěný potravinářský líh, získaný především z bramborového škrobu, ochucený o rumovou esenci. Historie sahá až do 19. století, kdy se v našem regionu vyráběl jako levnější náhražka v té době velmi drahého kubánského rumu. Tvrdou ránu zasadilo tuzemskému rumu až nařízení Evropské unie, které říká, že se rum může nazývat pouze destilát vyráběný z cukrové třtiny. Přestože se Česká republika snažila o výjimku, tak neuspěla, od ledna 2003 se tedy setkáváme pouze s označením tuzemák.
Řazení produktů
Výpis produktů
Bartida Tuzemák je vyráběn dle prvotní receptury tuzemského rumu, který byl...
Božkov Bílý je jedinečný produkt charakteristický svojí jemnou vůní a...
Božkov Černý získal svoji tmavou barvu a plnou chuť díky vyvážené kombinaci...
Božkov Originál je vlajková loď značky a ikona kategorie tuzemáků.
Harmonické spojení tradiční chuti Božkova Originál s příchutí etiopské kávy...
Harmonické spojení tradiční chuti Božkova Originál s příchutí mandle, které...
Oblíbený tuzemák s nezaměnitelnou charakteristickou vůni s nádechem vanilky a...
Oblíbený tuzemák s nezaměnitelným a charakteristickým aroma.
Poctivý, ručně vyráběný tuzemák z jižních Čech, vyrobený z přírodních složek,...
Jedná se o vysoce kvalitní a jedinečný produkt, který je na hranici mezi...
Tuzemák je u nás původní a oblíbenou klasikou. Ať už jako samotná lihovina,...

