Mezcal
Mezcal se vyrábí především ze zeleného druhu agáve v okolí města Oaxaca v Mexiku. Rostlina se zpracovává po 7 - 9letech zralosti, tu podle tradice pokácí nejstarší člen rodiny. Jako u tequily se zpracovává tzn. srdce rostliny osekané od tvrdých listů. Ty se nejdříve udí a až poté se získaná šťáva nechá zkvasit a alespoň dvakrát destiluje. Mezcal se ihned lahvuje nebo se nechá zrát v dubových sudech. Podle stáří rozlišujeme mezcal Reposado, zrající minimálně půl roku až rok nebo Añejo zrající 2 - 8 let. Někteří výrobci umísťují do láhví červa, larvu můry žijící v listech agáve.
Nejprodávanější

Bozal Ensamble 47% 0,7l
Skladem
(2 ks)
1 563 Kč
Pocta opravdové ruční výrobě – vybrané druhy agáve vyzrávají povětšinou 8-12...

Joven Meteoro Espadín 45% 0,7l
Skladem
(1 ks)
1 226 Kč
Chuť je překvapivě hladká, na začátku s nádechem anýzu, vypáleného dřeva a...
7 položek celkem