Ovocná pálenka

hrusky_web

Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.

Nejprodávanější

Bošácka Slivovica 52% 1l
Bošácka Slivovica 52% 1l
Skladem (>20 ks)
Kód: PO208
 
567 Kč
Spišská Slivovica Original Kosher 52% 0,7l
 
521 Kč
Sudličkova Hruškovice
Sudličkova Hruškovice 50% 1,5l
Momentálně nedostupné
Kód: PO123
 
1 310 Kč
Bošácka Slivovica Demižon 52% 1,75l
Bošácka Slivovica Demižon 52% 1,75l
Skladem (18 ks)
Kód: PO013
 
1 240 Kč
Kleiner Amber Plum Cabernet Sauvignon
 
3 108 Kč
Golem Williams Hruškovice
Golem Williams Hruškovice 40% 1l
Skladem (5 ks)
Kód: PO273
 
811 Kč
Bošácká Slivovica Jehlan 70tka
 
625 Kč
Bošácká Slivovica Jehlan 60tka
 
625 Kč
Bošácká Slivovica Jehlan 50tka
 
625 Kč
Radlík Bezinkovice
706 Kč

Bezinkovice se vyrábí dle originálního receptu, který kombinuje kvašení plodů...

Kód: PO261
1 položek celkem