Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Výpis produktů
Limitovaná edice, která byla speciálně lahvována pro nizozemský trh.
Black Bull 21yo je skotská whisky zrající 21 let v sudech ex-sherry a...
Black Bull Peated je silná a robustní whisky s plným tělem s velkým nádechem...
Svěží aroma, citrusovo-medové tóny, sušené meruňky, zralé broskve, marcipán,...
Bruichladdich je palírna, která má za sebou dlouhou historii.
Bruichladdich je palírna, která má za sebou dlouhou historii.
Aroma po sušeném ovoci, karamelu a vanilce se stopou po sherry.
Aroma sena, spálené trávy a sladké byliny se krásně vyvinou do příchutí...
Cutty Sark Prohibition je edicí, která byla vytvořena na počest notoricky...
Skotská zlatavá whisky zrající v dubových sudech po dobu 15 let.
Řada 100% Islay je jediná skotská jednosladová whisky z ostrova Islay.
Klasická jednosladová whisky, která je skutečným mistrem snahy o výrobu...
Aroma pečených kaštanů, hoblin, nektarinky a sherry.

