Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Edradour 12yo Barbaresco Casks 2011/2023 48,2% 0,7l
Skladem
(7 ks)
2 040 Kč
Ochutnejte mistrovské dílo skotské whisky.
Signatory Glenrothes 12yo Vintage 2011 48,2% 0,7l
Skladem
(2 ks)
1 623 Kč
Whisky zrála v sudech po sherry Oloroso a ex-bourbonových sudech.
2 položek celkem