Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Výpis produktů
 
                                    
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Jednosladová whisky CASK STRENGTH přináší bohaté podzimní koření a vůni...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Mořská příšera na etiketě odkazuje na pobřeží Skye, odkud whisky pochází.
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Tuhle jedinečnou whisky jako by vyrobilo samo moře. Je slaná, bouřlivá,...

 
                    
                
         
                
         
                
         
                
         
                
         
                
         
                
         
                
         
                
        