Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Admiral Cask Premium Panama Rum je kvalitní rum v láhvi ve tvaru soudku má...
Luxusní melasový rum z exotického ostrova Mauricius v sobě snoubí až 15leté...
Centenario Tasting Set je speciální edice miniatur značky Centenario.
Dárková poznávací sada rumů destilerie Depaz z Martiniku.
Degustační sada 4 miniatur karibského rumu Dos Maderas.
Hladká, sladší a vyvážená chuť rumu nyní v miniaturce 0,05l.
Razels Choco Brownie Rum: Návyková kombinace kvalitního rumu a čokoládového...
Jeho aroma připomíná sušené ovoce, kokos a vanilku, rozinky, sušené švestky s...
Ultra prémiový rum z Indického oceánu Vás okouzlí směsí lokálních surovin.