Ron Zacapa
Zacapa je ultra prémiový rum z Guatemaly. První rum této značky byl uveden na trh v roce 1976 při příležitosti 100. výročí od založení města Zacapy. Na rozdíl od většiny rumů vyrábějících se z melasy se Zacapa vyrábí z panenského medu cukrové třtiny. Ojedinělá je i fermentace „systém kvašení“, při kterém destilerie používá kvasinky a ananas. Dozrávání probíhá v dubových sudech v nadmořské výšce cca 2 300 metrů nad mořem systémem „Solera“. Základem této metody je postupné míchání rumů různého stáří v sudech, ve kterých dříve zrál Bourbon, jemná sherry a Pedro Ximénez. Z každého typu sudu získává rum jeho aroma a chuť podepisující se na vzniku neobyčejně kvalitním skvostu.

Je to směs rumů ve stáří od 4 do 12 let, zrající v horách systémem solera v...

V láhvi se snoubí rumy, které zrály metodou solera až 23 let v parádní...

V láhvi se snoubí rumy, které zrály metodou solera až 23 let v parádní...

Zacapa Edición Negra se svým chuťovým profilem odlišuje od Zacapy 23 y.o. Má...

Zacapa Edición Negra se svým chuťovým profilem odlišuje od Zacapy 23 y.o.

Zacapa Reserva Limitada 2019 je tajemný kousek z Guatemaly, který tvoří rumy...

První limitovaná edice guatemalského rumu ze čtyřdílné kolekce „Heavenly cask...
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem