Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější

Ve vůni je ukryta cukrová třtina s ovocnými tóny a tyto šťavnaté a sladké...

Prémiový rum barvy třešňové až mahagonové je tím nejlepším, co rodina rumů...

Dictador Episodio 2001 navazuje na sérií limitovaných rumů, za jejichž zráním...

Dictador Jerarquia Fino 1991 29yo je exkluzivní sbírka starých a vzácných...

Tahle mahagonově zlatavá nádhera je velmi zdařilým pokusem.

La Hechicera Serie Experimental No.2 je posledním dílem limitovaných rumů ze...

Malteco 20 y.o. je rum, který po dobu dvaceti let zrál v dubových sudech.

Nejnovější rum dominikánského výrobce rumů Oliver & Oliver.

Úžasný rum s jemným a suchým profilem.

Rum Explorer Belize je vyzrálý rum, destilovaný v Travelers distillery v Belize.

Aromatický a velmi komplexní rum z několika zemí karibské oblasti.

Rum Explorer Trinidad je vyzrálý rum, který v sobě ukrývá elegantní tóny...

Hřejivý a intenzivní kubánský rum. Jeho aroma připomíná karamel a sušené ovoce.