Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
![Admiral Rodney HMS Princessa 40% 0,7l](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/1118-1_admiral-rodney-hms-princessa-40--0-7l.jpg?61f8f0ca
)
Admirál Rodney Rum HMS Princessa má co nabídnout, sice je nejmladší z řady...
![Don Q Double Aged Sherry Cask Finish 41% 0,7l](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/7100_don-q-double-aged-sherry-cask-finish-41--0-7l.png?61681a71
)
Tahle mahagonově zlatavá nádhera je velmi zdařilým pokusem.