Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější

Rum destilovaný v tradičních kotlíkových destilačních přístrojích a následně...

Tento rum je vyrobený ze zrajících rumů, které jsou smíchány a znovu plněny...

Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a...

Chuť s tóny zázvoru, černého pepře a černé čokolády. Prémiový bílý rum, který...

Barceló Imperial Premium má hladkou a velmi vyváženou chuť s nádechem...

Měděně hnědá barva. Suchý a složitý rum avšak velmi elegantní. Velmi...

Centenario Rum 1985 je limitovaná edice, která byla vyrobena u příležitosti...

Tento prvotřídní rum má jemnou a plnou chuť, která je charakteristická...

Unikátní rum zrající po celých 22 let v sudech po portském víně.

Tento rum se vyrábí převážně z třtinového medu, zraje v ex-bourbonových a...

Dvanáctiletý Doorly’s je kreativní edicí z renomované barbadoské destilerie...

Nabízí dokonalost zvláštního způsobu míšení starých rumů různého stáří a...