Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
![Kiymi 40% 0,7l](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/2168-1_kiymi-40--0-7l.jpg?61f8f0e9
)
KIYOMI v japonštině znamená „Čistá Krása“. Destiluje se z melasy z místní...
![Ryoma 7y 40% 0,7l](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/2777-1_ryoma-7y-40--0-7l.png?61f8f0fc
)
Silný a výrazný 7 letý japonský rum, který byl vyroben z melasy a následně...
![Teeda 5y 40% 0,7l](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/2918-1_teeda-5y-40--0-7l.jpg?61f8f100
)
Rum Teeda je velmi aromatický a v chuti lze rozpoznat mnoho rozličných vrstev.