Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější

Arehucas Anejo Reserva Especial 18 y.o. je vyroben z cukrové třtiny pěstované...

solera 18 let se vyznačuje svěží vůní, chuť ovoce a dlouhé zrání se navzájem...

Zraje stejným způsobem jako jeho mladší verze, ale obsahuje rumy až 18 let...

Zraje stejným způsobem jako jeho mladší verze, ale obsahuje rumy až 18 let...

Stejně jako oblíbený Original Bumbu, je i XO pojmenován podle 400 let starém...

Rum Cartavio XO 18 y.o. zraje minimálně 18 let v dubových sudech, kde získává...

Centenario Reserva de la Familia 18 y.o. je směs rumů, která zraje v bílých...

Tento rum je kulatý, velmi vyvážený a harmonický, dokáže být elegantní a...

Osmnáctiletý rum z Guyany s vůní zázvoru, skořice, jablka a karamelizovaných...

Flor de Cana Centenario Gold 18yo Aňos je rum, který získal řadu...

Barva rumu připomíná velmi tmavý jantar. Aroma rumu je velmi působivé, je...

Téhle lahůdce se přezdívá koňak mezi rumy. Je právě tak komplexní a sametově...

Rum, který se vyrábí systémem solera a dozrává 18 let v amerických dubových...