Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
![A.H.Riise Tasting Box Albert](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/16742_a-h-riise-tasting-box-albert.jpg?6525149e
)
Připravili jsme pro vás tři lahodné degustační boxy, které vám dokonale...
![A.H.Riise Tasting Box Henriette](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/16739_a-h-riise-tasting-box-henriette.jpg?652512fb
)
Připravili jsme pro vás tři lahodné degustační boxy, které vám dokonale...
![A.H.Riise Tasting Box Valdemar](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/16754_a-h-riise-tasting-box-valdemar.jpg?65251676
)
Připravili jsme pro vás tři lahodné degustační boxy, které vám dokonale...