Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
![A.H.Riise Gold Medal](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/1037_a-h-riise-gold-medal.jpg?654a2e51
)
Tahle lahůdka se míchá z vyzrálých karibských rumů a má výrazně sladký ovocný...
![A.H.Riise Thin Blue Line 40% 0,7l](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.spiritsoriginal.cz/user/shop/detail/8198-1_a-h-riise-thin-blue-line-40--0-7l.png?61f8f19e
)
A.H.Riise Thin Blue Line je speciální edice, která vychází z klasické XO...